Maak een afspraak

3 handige tips voor een praktische keukeninrichting

Wij zijn momenteel geopend

3 handige tips die jou helpen om jouw keuken zo goed mogelijk in te richten

De keuken is een van de plekken in huis wat voor iedereen écht belangrijk is. Het is dus van groot belang dat jouw keuken mooi, efficiënt én praktisch is. Wij hebben 3 handige tips die jou helpen om jouw keuken zo goed mogelijk in te richten.

1. De achterwand gebruiken

Heb jij ook het probleem dat al jouw keukenlades altijd propvol zitten? Heb je er ooit aan gedacht om jouw keukengerei aan achterwand van je keuken op te hangen? Er zijn tegenwoordig allerlei soorten ophangsystemen te verkrijgen waar je bijvoorbeeld jouw keukengerei aan op kan hangen. Dit zorgt voor een huiselijke sfeer in jouw keuken én je houdt meer ruimte over in je keukenlades: een win-winsituatie!

De achterwand gebruiken

2. Planken of open kasten aan je muur maken

Op een leuke en speelse manier extra ruimte toevoegen aan je keuken kan eenvoudig met planken of open kasten. Doe verschillende soorten pasta’s, zoals farfalle, fusilli en penne, in glazen voorraadpotten en klaar is kees! Ook kun je er glazen, kommen of mokken op bewaren.

Planken of open kasten aan je muur maken

3. Gebruik maken van de vijf werkzones

Iedere keuken is anders. Maar één ding heeft iedereen gemeen: de keukenkasten zo efficiënt mogelijk inpakken, zodat er zo min mogelijk ruimte verloren gaat. Door gebruik te maken van de vijf werkzones kun je jouw keuken op een praktische manier indelen.

  1. Zone spoelen en afval. De spoelbak is het centrale punt in deze zone. Zorg ervoor dat je de afvalbak(ken) en de schoonmaakmiddelen in de buurt van de spoelbak plaatst.
  2. Zone voorbereiden. Bij voorkeur zit deze zone rechts van de zone spoelen en afval. Plaats de snijplanken, mengkommen en andere spullen die je nodig hebt voor het voorbereiden van eten in de lades en boven- en onderkasten in deze zone.
  3. Zone koken en bakken. In deze zone berg je je kook- en bakbenodigdheden op, zoals pannen, keukengerei en kruiden.
  4. Zone voorraad. De zone voorraad is het gebied rondom de koelkast en kookplaat. Hier worden producten in de koelkast/vriezer bewaard, maar ook andere etenswaren.
  5. Zone opbergen. Deze zone is waarschijnlijk het grootste gebied in je keuken. Servies, zoals zware borden, worden bij voorkeur in de onderkasten of lades onder het werkblad opgeborgen. Glaswerk kan prima in de bovenkasten bewaard worden. Extra hulpmiddelen, zoals keukenmachines hoeven geen centrale plaats in de keuken te krijgen.
Gebruik maken van de vijf werkzones

Overige blogberichten

Tegels & Duurzaamheid: 5x een slimme keuze voor jouw vloer

Je staat voor talloze keuzes wanneer het aankomt op het inrichten van je huis, en één van de belangrijkste keuzes is de vloer. Tegels hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen, en dat is niet zonder reden. Naast hun esthetische aantrekkingskracht bieden tegels een scala aan voordelen, met duurzaamheid bovenaan de lijst. Laten we eens verkennen waarom tegels een slimme keuze zijn voor jouw vloer, vanuit het oogpunt van duurzaamheid.

Lees verder

Handige tips voor een kleine badkamer

Heb je een kleine badkamer en wil je deze zo praktisch mogelijk inrichten? Met deze handige tips kun je jouw kleine badkamer optisch groter laten lijken.

Lees verder

Dit is waarom keramische tegels een slimme keuze zijn

De keuze in tegels is oneindig. Ze zijn verkrijgbaar in veel kleuren, stijlen en afmetingen. Daarnaast zijn tegels onderhoudsarm en duurzaam. Bij Teunissen & Becking vind je een enorme collectie keramische tegels. Van houtlook tot betonlook tot marmerlook tegels, bij ons vind je ze allemaal.

Lees verder

Waarom een kokend water kraan een echte must-have is

Een kokend water kraan, oftewel een Quooker, is niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Ruim de helft van de keukens die we plaatsen is voorzien van een kokend water kraan. Zo'n kokend water kraan maakt het koken en het zetten van een kopje thee een stuk makkelijker en sneller. De kokend water kranen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren, zodat er altijd een passende kraan te vinden is voor jou.

Lees verder

De 4 meest populaire badkamerstijlen van nu

Heb je (ver)bouwplannen voor je badkamer? Bij het uitzoeken van een nieuwe badkamer heb je keuze uit veel verschillende badkamerstijlen. Vind je het lastig om één stijl te kiezen? Je kunt natuurlijk ook verschillende stijlen combineren. Laat je inspireren door de 4 meest populaire badkamerstijlen van 2021!

Lees verder