3 handige tips die jou helpen om jouw keuken zo goed mogelijk in te richten
De keuken is een van de plekken in huis wat voor iedereen écht belangrijk is. Het is dus van groot belang dat jouw keuken mooi, efficiënt én praktisch is. Wij hebben 3 handige tips die jou helpen om jouw keuken zo goed mogelijk in te richten.
1. De achterwand gebruiken
Heb jij ook het probleem dat al jouw keukenlades altijd propvol zitten? Heb je er ooit aan gedacht om jouw keukengerei aan achterwand van je keuken op te hangen? Er zijn tegenwoordig allerlei soorten ophangsystemen te verkrijgen waar je bijvoorbeeld jouw keukengerei aan op kan hangen. Dit zorgt voor een huiselijke sfeer in jouw keuken én je houdt meer ruimte over in je keukenlades: een win-winsituatie!
2. Planken of open kasten aan je muur maken
Op een leuke en speelse manier extra ruimte toevoegen aan je keuken kan eenvoudig met planken of open kasten. Doe verschillende soorten pasta’s, zoals farfalle, fusilli en penne, in glazen voorraadpotten en klaar is kees! Ook kun je er glazen, kommen of mokken op bewaren.
3. Gebruik maken van de vijf werkzones
Iedere keuken is anders. Maar één ding heeft iedereen gemeen: de keukenkasten zo efficiënt mogelijk inpakken, zodat er zo min mogelijk ruimte verloren gaat. Door gebruik te maken van de vijf werkzones kun je jouw keuken op een praktische manier indelen.
- Zone spoelen en afval. De spoelbak is het centrale punt in deze zone. Zorg ervoor dat je de afvalbak(ken) en de schoonmaakmiddelen in de buurt van de spoelbak plaatst.
- Zone voorbereiden. Bij voorkeur zit deze zone rechts van de zone spoelen en afval. Plaats de snijplanken, mengkommen en andere spullen die je nodig hebt voor het voorbereiden van eten in de lades en boven- en onderkasten in deze zone.
- Zone koken en bakken. In deze zone berg je je kook- en bakbenodigdheden op, zoals pannen, keukengerei en kruiden.
- Zone voorraad. De zone voorraad is het gebied rondom de koelkast en kookplaat. Hier worden producten in de koelkast/vriezer bewaard, maar ook andere etenswaren.
- Zone opbergen. Deze zone is waarschijnlijk het grootste gebied in je keuken. Servies, zoals zware borden, worden bij voorkeur in de onderkasten of lades onder het werkblad opgeborgen. Glaswerk kan prima in de bovenkasten bewaard worden. Extra hulpmiddelen, zoals keukenmachines hoeven geen centrale plaats in de keuken te krijgen.